Blog

Blog Planet Pengantin

Pakej Lengkap JIMAT 2018 kini telah BERMULA

Pakej Lengkap JIMAT 2018 kini telah BERMULA
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.. Pakej Lengkap JIMAT 2018 kini telah BERMULA💢💢💢!!! (Ada 4 pilihan MENU yang disediakan..MASAKAN KAMPUNG pun ada🤗🤗🤗) Whatsapp 0162125043 pn.nurul (save no.ni lekaih) Min.800pax HANYA pada RM16,000 sahaja😱😱😱! Bakal pengantin dapat SEMUA di bawah👇👇👇 (boleh tolak item yang tidak perlu): ✔ANDAMAN & PELAMIN 💢 Set Pelamin Dewan 30ft/ Khemah 20ft 💢 Busana terkini L & P 💢 Aksesori 💢 Makeup 💢 Dekorasi Meja Beradab ✔KATERING 💢 Pilihan Menu Tetamu A,B,C,D (rujuk pada 2 gambar yg terakhir) 💢 Lauk Pengantin 10pax 💢 DOME VIP set 💢 Tea Corner wi...
Read More

Cara Kiraan Jumlah Tetamu Jemputan Perkahwinan

Cara Kiraan Jumlah Tetamu Jemputan Perkahwinan
Cara Kiraan Jumlah Tetamu Jemputan Perkahwinan Kebanyakkan daripada anda susah untuk agak berapa sebenarnya bilangan tetamu yang bakal hadir ke majlis perkahwinan anda. Lebih-lebih lagi sekiranya anda menggunakan khidmat katering dalam menyediakan makanan untuk tetamu anda. Rata-rata yang kami jumpa menghadapi masalah ini adalah tuan rumah yang tiada pengalaman mengadakan majlis perkahwinan. Kalau pernah buat majlis perkahwinan pun tapi masih belum tahu formula sebenar yang pihak katering gunakan untuk mengira jumlah kedatangan tetamu. Di sini, kami kongsikan formula atau cara untuk...
Read More

Tutorial – Cara-cara Ikat Samping Pengantin

Tutorial – Cara-cara Ikat Samping Pengantin
Cara2 ikat sampin pengantin lelaki. Simple je style ni. Alang2 kita share buat tutorial utk pengantin2 kita yg jauh terpaksa siap sendiri.. kesian tau. Selamat mencuba! 1. Sarung sampin mcm biasa 2. Lipat ke dalam sampin ikut ketinggian lutut. Tamau labuh sangat..nnti.x ensem. 3. Lepas dah ngam. Tarik napas pastu pin kan pakai safety pin (yg mcm pin lampin baby tu) belah kanan perut pengantin   4. Lepas dah pin. Tarikh hujung sampin td naik ke dada pengantin. Suruh pengantin pgg jap. Kemas2kan lipatan bawah tu. 5. Amik bengkung sampin. Jarumkan pakai peniti kat s...
Read More

Nilai Mas Kahwin Mengikut Negeri 2017

Nilai Mas Kahwin Mengikut Negeri 2017
Mas kahwin atau mahar adalah pemberian wajib yang diberikan oleh suami kepada isteri sewaktu berlangsungnya pernikahan. Mas kahwin adalah hak mutlak isteri sebagai perakuan kasih dan tanggungjawab suami ke atas isteri. Dipetik dari sumber luar berkenaan definisi mahar adalah: Mahar berasal daripada perkataan Arab. Di dalam al-Quran istilah mahar disebut dengan al-sadaq, al-saduqah, al-nihlah, al-ajr, al-faridah dan al-‘aqd. Menurut istilah syara’ mahar ialah suatu pemberian yang wajib diberikan oleh suami kepada isteri dengan sebab pernikahan. Terdapat Hadith yang dipetik dari Riwayat...
Read More

7 Tips Urus Wang Secara Bijak Untuk Pengantin Baru

7 Tips Urus Wang Secara Bijak Untuk Pengantin Baru
Amboi meriah juga Fesbuk gua ni dihujani dengan gambar pasangan yang baru berkahwin. Tahniahlah la gua ucapkan. Selamat pengantin baru. Maka, bermulalah tanggungjawab korang sebagai suami isteri yang sah. Jangan kumpul duit untuk buat belanja kahwin je. Kena fikir juga perbelanjaan selepas kahwin. Jangan masa kahwin makan sedap-sedap, kek lima tingkat dah sebulan kahwin asyik makan megi je. Yang dah tunang tu boleh baca juga untuk panduan di masa depan. Kau tag la pakwe kau. Jangan asyik duk tag post benda-benda sweet je kat kau pakwe kau. Kewangan dia biar power dulu kalau nak jadi ketu...
Read More

PROMOSI PEMBUKAAN BUTIK PLANET PENGANTIN KAJANG PERDANA

PROMOSI PEMBUKAAN BUTIK PLANET PENGANTIN KAJANG PERDANA
Bismillahirrahmanirrahim.. Dengan limpah kurnia & izinNya..kami ingin memanjatkan kesyukuran sempena pembukaan cawangan butik Planet Pengantin yang akan datang di Kajang Perdana yang bakal menemui para pelanggan kami yang dikasihi. Jutaan terima kasih di atas sokongan para pengantin kami selama ini.. Buat kesayangan semua.. Bersempena dengan pembukaan ini, kami menawarkan Promosi Pembukaan Butik dengan PAKEJ ISTIMEWA TERLAJAK MURAH!  Tempahan dibuka di Planet Pengantin Kajang Perdana. [caption id="attachment_3341" align="aligncenter" width="600"] Pakej Dewan Murah 2017[/caption...
Read More

PROMOSI FEBUARI

PROMOSI FEBUARI
[caption id="attachment_3297" align="aligncenter" width="600"] Promosi Pelamin Dewan[/caption] PROMOSI FEBUARI Bismillahirrahmanirrahim.. Kami nak bagi HARGA KASIH SAYANG🤗 buat bakal pengantin yang sedang mencari pelamin dewan utk meraikan hari bahagia pada 2017! Pelamin tinggi 15ft dan lebar up to 40ft!..siap dapat busana L&P secara PERCUMA!!! 😱😱😱 Terhad kepada 20psg pengantin shj ya gais! Whatsapp lelaju lekaihhh.. #butikplanetpengantin |016-2125043|
Read More

Cuti Sekolah 2016 – Takwin Sekolah Malaysia

Cuti Sekolah 2016 – Takwin Sekolah Malaysia
[caption id="attachment_2972" align="aligncenter" width="600"] Sumber: http://koleksi-wallpaper-upin-dan-ipin.blogspot.my/background[/caption] Cuti memang seronok inilah saat dinanti untuk meluangkan masa bersama yang tersayang malah dapat melepaskan tekanan yang dihadapi di tempat kerja mahupun di sekolah bagi pelajar khususnya. Bagi sesetengah orang, pelbagai rancangan diatur dalam minda mereka terutamanya pasangan yang mahu mengadakan majlis pertunangan ataupun perkahwinan. Bagi memudahkan bakal mempelai merancang tarikh perkahwinan, di sini kami lampirkan perincian takwim persekolaha...
Read More

Walimatul Urus 5 Raja Sehari

Walimatul Urus 5 Raja Sehari
Walimatul Urus 5 Raja Sehari Assalam korang.. Kami tengah nak buat survey ni utk 2016.. harap korang bagi pendapat ya.. Nak bantu pengantin2 yang bajet tak besar (Less than rm10k) Terhad kepada 5 pasangan shj kahwin SERENTAK. Apa yang para pengantin akan dapat: Ijabkabul di masjid (termasuk byrn upah jurunikah & saksi) Tapak majlis perkahwinan disediakan (pelamin utk bergambar) Busana nikah utk lelaki & perempuan serta Makeup Busana sanding utk lelaki & perempuan serta Makeup Jemputan tetamu 200pax setiap pasangan Kad kahwin 100pcs bg setiap psgn Good...
Read More

SALAM MA’AL HIJRAH 1437h

SALAM MA’AL HIJRAH 1437h
SALAM MA'AL HIJRAH 1437h Butik dibuka seperti biasa esok 14/10/15 (11am-7pm).. jemput datang ya kesayangans semua.. "Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu wahai tuhan yang Maha Agung dan Maha Mulia.." amin..
Read More