Tips Perkahwinan

7 Tips Bakal Pengantin untuk Tingkatkan Tabung Simpanan 2018

7 Tips Bakal Pengantin untuk Tingkatkan Tabung Simpanan 2018
  Tahun 2017 baru je berlalu pergi. Macam mana dengan awal tahun 2018 korang? Dah sedia untuk buat lebih baik? Apa saja yang kita dah lalui 2017, jadikan ia sebagai pengajaran. Nak berubah memang tak senang namun tak mustahil pun. Tambah-tambah bab kewangan. Apa kata tahun ni kita sama-sama buat sehabis baik untuk tingkatkan simpanan? Jadi jom hadamkan perkongsian Tuan Amir Syahir tentang tips tingkatkan kewangan ni. Kami doakan semoga korang berjaya tingkatkan simpanan peribadi.  – Tahun baru ni, ayuh menanam azam untuk mempunyai simpanan lebih banyak daripada tahun lepa...
Read More

7 Tips Urus Wang Secara Bijak Untuk Pengantin Baru

7 Tips Urus Wang Secara Bijak Untuk Pengantin Baru
Amboi meriah juga Fesbuk gua ni dihujani dengan gambar pasangan yang baru berkahwin. Tahniahlah la gua ucapkan. Selamat pengantin baru. Maka, bermulalah tanggungjawab korang sebagai suami isteri yang sah. Jangan kumpul duit untuk buat belanja kahwin je. Kena fikir juga perbelanjaan selepas kahwin. Jangan masa kahwin makan sedap-sedap, kek lima tingkat dah sebulan kahwin asyik makan megi je. Yang dah tunang tu boleh baca juga untuk panduan di masa depan. Kau tag la pakwe kau. Jangan asyik duk tag post benda-benda sweet je kat kau pakwe kau. Kewangan dia biar power dulu kalau nak jadi ketu...
Read More