Tips Perkahwinan

4 Ciri-Ciri Sesuai Pakai Kebaya

4 Ciri-Ciri Sesuai Pakai Kebaya
4 Ciri-Ciri Sesuai Pakai Kebaya Ayu & Sopan..Confirm Bakal Mertua suka! Dah selesai majlis belah Perempuan, nak kena bertandang belah Lelaki pula. Jumpa muka-muka baru, sanak saudara yang jauh dan dekat, jiran-jiran, semualah satu taman yang dijemput tu..dalam hati berdebar-debar juga dok fikir apa yang sesuai nak dipakai waktu majlis nanti. Maklumlah, jadi ahli baru ni mesti nak cuba ambil hati keluarga belah suami kan..lagi-lagi mak mertua. Pilihan 'evergreen' dari zaman mak, tok, moyang kita kahwin adalah design KEBAYA. Cuma zaman sekarang ni, evolusi kebaya tu sendiri tercipta meng...
Read More

5 TANDA anda dah ready nak kahwin!

5 TANDA anda dah ready nak kahwin!
5 TANDA anda dah ready nak kahwin! Seronok, meriah, bahagia rasa bila kita tengok pasangan yang berkahwin, kawan-kawan yang bersanding di pelamin kan..Lagi-lagi kalau bestfriend kita kahwin, terus kita pun rasa nak kahwin jugak! Heeee (Sep sikit! ❤️)Alhamdulillah..TAHNIAH buat semua para pengantin! Selamat menempuh Alam Perkahwinan yang mendatang dengan kehadiran NEW Pillowmate 😉 Haa..buat yang masih tertanya-tanya 'aku ni dah ready ke nak kahwin? Layakkah aku? Bolehkah aku?' chillax..pokok pangkalnya diri kita dan bakal jodoh kita sendiri. Jom kita tengok, kita ada tak TANDA-TANDA DAH REA...
Read More

7 Tips Bakal Pengantin untuk Tingkatkan Tabung Simpanan 2019 – 2020

7 Tips Bakal Pengantin untuk Tingkatkan Tabung Simpanan 2019 – 2020
Tahun 2018 sudah berlalu pergi. Macam mana dengan pertengahan tahun 2019 korang? Dah sedia untuk buat lebih baik? Nak berubah memang tak senang namun tak mustahil pun. Tambah-tambah bab kewangan.Apa kata tahun ni kita sama-sama buat sehabis baik untuk tingkatkan simpanan? Bersedia ke arah kewangan yang lebih baik pada tahun 2020!Jadi jom hadamkan perkongsian Tuan Amir Syahir tentang tips tingkatkan kewangan ni. Kami doakan semoga korang berjaya tingkatkan simpanan peribadi. – Tahun 2019 ni, ayuh menanam azam untuk mempunyai simpanan lebih banyak daripada tahun lepas. Kalau kau tak boleh nak t...
Read More

7 Tips Urus Wang Secara Bijak Untuk Pengantin Baru

7 Tips Urus Wang Secara Bijak Untuk Pengantin Baru
Petikan dari FB tuan Amir Syahir Amboi meriah juga Fesbuk gua ni dihujani dengan gambar pasangan yang baru berkahwin. Tahniahlah gua ucapkan. Selamat pengantin baru. Maka, bermulalah tanggungjawab korang sebagai suami isteri yang sah. Jangan kumpul duit untuk buat belanja kahwin je. Kena fikir juga perbelanjaan selepas kahwin. Jangan masa kahwin makan sedap-sedap, kek lima tingkat..dah sebulan kahwin asyik makan megi je🙊🙊🙊 Yang dah tunang tu boleh baca juga untuk panduan di masa depan. Kau tag la pakwe kau. Jangan asyik duk tag post benda-benda sweet je kat kau pakwe kau. Kewangan dia biar ...
Read More